catariina.com

Från och med idag kommer min blogg att hittas på catariina.com.

Don't get me wrong, jag älskar ratata, men den egna bloggen känns som det bästa alternativet för tillfället. Jag kommer kanske tillbaka sen när det går att mobilblogga här.

Puss och gott nytt år!
31.12.2010 kl. 14:41

Oh dear. Musiken!

Jag mitt nöt. Jag har glömt att göra en playlist inför morgondagens fest! Eftersom jag i detta nu är en desperat kvinna ber jag er om hjälp.

Tipsa mig om fransk - eller franskinspirerad - musik, merci! Amelie soundtracket och Edit Piaf i all ära, men tja. Natten är lång.


Oh la la! Il y a une tour!
30.12.2010 kl. 23:52

Loppu

Nu hörni. Nu slutar jag jobba för i år. Och på måndag börjar jag göra tidning på heltid, fatta! Jag är så pepp.

Nu ska jag istället koncentrera mig på att få hemmet i ordning för den stora skara vänner som anländer imorgon. Jag älskar att jag kommer att ha alla mina bästa människor på samma ställe på en gång! Det kommer att bli det bästa nyåret på typ, alltid forever evigheter.

Och! Imorgon ska ni få en överraskning av mig! Ta och fundera på det.


Dagens utsikt.
30.12.2010 kl. 16:00

Snidepide

Inför bloggalan var det många som hade lite sneek previews på sina fideloon på bloggen. Eftersom morgondagens fest - The Big Three Oh (och nyår) - kommer att vara minst lika flärdfull och fantastisk som galan ska jag nu underhålla er med en peek på vad jag ska ha på mig.Den som gissar vad jag ska låtsas föreställa imorgon får en speciell och personlig inbjudan till min fest. Ni resten får komma med bara den vanliga inbjudan.

PS: Alla är välkomna på fede! Maila mig för mer info.
30.12.2010 kl. 12:25

The big freak out

Om du vill skapa förvirring i någons, exempelvis din sambos liv, kan du göra som följer:

Sitt tysta i varsitt rum framför varsin dator
Brist plötsligt ut i sång, med fördel med hög och falsk röst
Sjung en rad av sången och tystna sedan tvärt (ex. JULEN JULEN JULEN E KOMMEN!!!1)
Vänta tyst
När du får frågan "Vad gör du?" låtsas du som ingenting
Följande dialog kommer att utspela sig, kom ihåg att vara allvarlig och förvånad

- Vad sysslar du med?
- Läser bloggar.
- Jamen när du sjunger..?
- Vah?
- Ja, va sysslar du med?
- Va? Jag har väl inte gjort nåt.
- Jag menar när du sjöng nyss.
- Jag har inte sjungit. Vad menar du?
- Va?
- Alltså va?
- Är du seriös?
- Alltså vad menar du? Vadå seriös?
- Alltså....

Sen kommer din sambo att tro att han börjat höra röster och blivit kocko i skallen. När du sen inte kan hålla dig för skratt längre kommer du att avslöjas och få en del förmaningar. Men det var det värt, för sist och slutligen var det så roligt att du nästan kisade på dig.

You kinda had to be there. Was funny. Srsly.
30.12.2010 kl. 00:54

Den stora förändringen!

Ny färg! Ny frisyr! Nytt liv! tänkte jag när jag stegade iväg till frissan.
Jag vet inte vad som flög i mig när jag satt där i stolen. Ur min mun kom ord som: inte så radikalt, en nyans ljusare och jag trivs i mitt hår.

Va! Vem lurade mig till detta! Vilket skämt!


Jag ser helt likadan ut! Håret slutar på samma ställe som innan!
(Det känns ganska tryggt.)
29.12.2010 kl. 19:49

Existentialismen

Ni vet den där existentiella ångesten man kan få ibland? Man vill ändra sitt svarta raka hår till böljande brunslingigt (eller blont, vi kommer alla ihåg förra årets kris), garderoben ska i ett huj förvandlas från svartare än svart till hippibohemchic och bloggen ska helst ändras från fula mobil- och photoboothbilder till en riktig malenamiblogg.

Det är vid såna tillfällen man man vänder sig till sina vänner och får goda råd: Du får bara  så jäkla ångest om du börjar med håret! Och man vet att dom har rätt.

Men sen beställer man ändå den där frissatiden och drömmer om malenamilivet. För att man  måste.

Amen.
27.12.2010 kl. 13:12

Roliga hundägare på facebook

Julens roligaste statusuppdateringar på facebook var överraskande nog djurbilder. Jag fnissade lite för mig själv när mina favorithundägare precis samtidigt önskar alla en god jul. På exakt samma sätt.


God jul Tintin och Lillpuman!
27.12.2010 kl. 11:34

Julmaten, begone!

Boyfriend hotar med hårdbantning fram till nyår (a.k.a. en vecka utan mat). Han vill att vi ska vara snyggast på stället på trettiårsfesten.

Jag börjar känna lite obehag inför detta - jag har ju naturligtvis lovat joina experimentet. Att gå cold turkey (om nom nom) från julmat till kalorisnål sådan känns lite farligt. Känner en stor abstinens smyga sig på.
Men jag tänker såhär, om jag äter mig riktigt mätt ikväll så börjar jag tidigt imorgon i stället?
26.12.2010 kl. 18:13

Don't you just hate it when

Du ska gå på toaletten på tåget, du sätter varsamt metervis med toapapper på ringen, du sätter dig ner och när din rumpa är en centimeter från toaletten kränger tåget till, pappret faller i golvet och du sitter plötsligt barhudad mot det äckligaste som finns.

Är det inte just typiskt?
26.12.2010 kl. 16:13

Julmat

I torsdags sa jag till Boyfriend att den här julen ska jag äta. Mycket. Jag kände mig lite snuvad på konfekten förra året, jag hade helt enkelt inte möjlighet att äta tillräckligt då. Och jag hade väl nånslags no meat-december på gång, jag kommer inte riktigt ihåg.

Men oh my så jag ätit döda djur och morötter de senaste tre dagarna! För en halvtimme sen tillredde jag en brunch bestående av mycket potatis, morotslåda och rödbetssallad och nu känner jag att jag är nöjd. Visa mig en bit skinka och jag springer åt motsatt håll.

Absoluta favoriter denna jul har varit morotslådan (förstås, den är favorit varje jul), den gravade siken (alltså på riktigt, hur kan något vara så fantastiskt?), malaxlimpa med gravad lax (jag säger bara: himmel!) och julmusten (jo den räknas till julmaten). Som bubblare till ytan stiger den rökta älgen och kalkonen jag fick smaka på igårkväll.

Alltså älg, det är sannerligen ett läckert, läckert djur.
26.12.2010 kl. 13:04

Tågbloggen

Jag blir så trött. VR säger på sina hemsidor att passagerarna ska förbereda sig på förseningar idag. Gissa när jag åker tillbaka mot Helsingfors?
Vilket påminner mig om att jag ska kräva ersättning för resorna upp till Vasa. Jag menar, om man inte får pengarna tillbaka från ett 4,5h försenat tåg så vet jag inte.
26.12.2010 kl. 12:54

Lol!

Jag har så fina vänner! Tänk att Shorty visste exakt vad jag vill ha!


I haz stuff to readz on teh train tomorrows.

Och ni som fortfarande bor bakom en lada och inte har läst lolcatz, ta och surfa in på deras sida. Bums!
26.12.2010 kl. 01:13

Aino

Jag har blivit kompis med Aino.


Där syns Ainona lite bakgrunden, älska mina nya tofflor!

Vad fick ni i julklapp? (För det är väl presenterna som julen handlar om?)
25.12.2010 kl. 00:11

Julen

Efter att äntligen kommit fram till julorten fick vi i dag julgröt och julbastu. Trots ihärdiga försök från Boyfriend (han mutade med en ny klänning och en tre-timmars-massage) vägrade jag rulla runt naken i snön. Fatta att det är minus tjugofem här i Österbotten. Tjugofem. Minus. Det är 60 grader kallare än i somras.

Men hey, god jul.
24.12.2010 kl. 12:55