Copper boom

Oy vey!

Jag känner mig som en Gilmore Girl, lite på speed sådär. Producerar saker på löpande band och kan inte stanna upp för att kontrollera alla misstagen. I'm on a roll, liksom.

Usch, hatar ni inte när folk folk bloggar om hur sjukt effektiva de är? Det gör jag. Det är tur att jag är lat av naturen så mig skulle det aldrig hända.

Men hörni, när ni går på gymet, de av er som går på gymet, tar ni med er era skor till skåpet och låser in dem? Ja ba, nobody puts my Doc Martens in a corner och sen låser jag in dom. I tryggt förvar. Jag är helt säker på att alla är ute efter just mina skor, därför måste jag värna om dem. Jag menar, inte lämnar man heller andra över-hundra-euros-prylar liggande hur som helst, för vem som helst att ta för sig.


My precious.
09.11.2010 kl. 23:41

Fitness fusion-recension

Jag har ju sagt det förr, att det inte går att förstå sig på namnen på elixias jumppatimmar. Jag är nyss hemkommen från fitness fusion, det var en blandning av yoga och pilates, men utan andingen och ooommmmm:et. Typ. Helt bra timme, i princip.

Men. Jag är så himla stel och styv. Och jag tror att mina armar är onaturligt korta i jämförelse med min övrekropp. Joo-o. Det måste vara så. Allt som oftast stod jag där och funderade vad ska jag göra nu, när mina armar inte räckte till.

Jag kände mig som the funny fat one.


"Det går inte att sträcka övrekroppen mer än såhär!"
09.11.2010 kl. 20:44

Kaikki muuttuu paremmaksi

Medan jag sticker iväg på ett pass fitness fusion (fråga inte, jag vet inte. säkert ett fint namn för pilates.) ska ni titta på den här videon.

09.11.2010 kl. 17:36

Den äktenskapliga sängen

Boyfriend och jag sover för tillfället i skilda sovrum. Helt som ett gammalt par.

Nåväl, vi råkar faktiskt ha två sängar (och vi råkar ha ett gästrum där den ena sängen befinner sig), den ena är bred och mjuk, den andra hård och smal. Jag får extra ont i ryggen av den mjuka sängen och måste därför sova i den hårda. Boyfriend är i ett stadie av svårt-att-få-sömn och irriteras mest av sängens smalhet och mina sparkar. Så han väljer den bredare sängen.

J'en ai ras-le-bol. Vi måste köpa en ny säng före vi bli totala främlingar och bröllopet måste skjutas upp. Jag behöver mitt bröllop!


I hemlighet har jag redan bestämt att det är den här sängen vi ska ha. Men varför finns den inte i svart mera? Putain.
09.11.2010 kl. 12:22

Förnimmelse av apokalyptisk kyla

Merde! Kallt! Döden!Det är allt jag kan producera just nu.
09.11.2010 kl. 09:12

Jo den släppte, skrivkrampen

Himmel så jag skrivit. Jag skrev och skrev och skrev. Halvsprang iväg på spinning och sen fortsatte jag skriva. Och skrev och skrev.

Men nu är det klart (uttalas med fördel på norrländska, med poppande l-ljud och kort a). Eller ja. En del av allt är klart och jag kan med gott samvete avsluta allt tankearbete kring kursen introduktion till journalistiken. Och putin de bordel de merde så skönt det känns!
(Jo, jag googlade nyss ett passligt franskt svärord att kasta in lite sådär nonchalant. Svärord är så fina på franska, mon oel?)


Dagens lista.
08.11.2010 kl. 22:17

Skrivkramp

Just nu borde jag skriva så fingrarna blöder. Hemtent, kompensationsuppgifter, tidningspresentation och två spalter. Men jag får inget vettigt producerat.

Jag kan trösta mig med att jag i alla fall har tur med håret. I dag kan jag inte klaga på plattheten.


Vilken fantastiskt hårdag jag har idag!

H:
överlycklig_80


PS: NU börjar jag skriva på hemtenten. Promise! (Skababloggalitepåstrandsattaförst.)
08.11.2010 kl. 12:03

Bon Jovi

Du milde tid. Jag och Karolina har biljetter till Bon Jovi nästa sommar!

För fjorton år sedan hade vi också biljetter. Vi var tonårsflickor på gränsen till nervsammanbrott, vi skulle få se Bon Jovi! Vi hade frågat hemma och allt, vi skulle få åka till Helsingfors på konsert. Det skulle bli så perfekt! Men på grund av den grymma, grymma världen blev det till slut så att vi inte kunde åka. Vi sörjde i flera dagar. Jag tror bestämt vi grät ett par gånger också. Så stor var vår tonårkärlek.08.11.2010 kl. 09:15

Första snön

Ah, upplevelsen av första snön! Jag blir som ett barn igen.

När jag nyss vände nunan mot fönstret och såg att snön (eller det var nog nästan hagel. vi kan kalla det runda, hårda snöflingor) vräkte ner spred sig ett fånigt flin över mitt ansikte och jag sprang genast ut på terassen. Jag kände mig som Lorelai Gilmore när den första snön anländer till Stars Hollow. (Vilket påminner mig om att jag måste ta en paus i mitt studerande och se på Gilmore Girls. Alla behöver lite gilmore Girls en söndageftermiddag.)


Se så fint! Fast nu, en halvtimme senare, har det redan smält bort. Men jag såg min första snö!

(Jo, jag är medveten om att det redan på många håll snöat för länge sedan, men
jag har inte sett någon snö förrän idag.)
07.11.2010 kl. 14:44

Dietbloggen

Eh. Jag har gått ner ett kilo sedan i måndags.
Är det dieten eller är det bara det att jag ätit mindre? Jag vet inte, men det känns faktiskt helt okej.

Eftersom jag är ett stort fan av popcorn var jag lite orolig över gårdagens biobesök. Jag fixade dock det hela genom att springa till butiken och köpa färska bär. Utan dem skulle jag ha totalfallit för popcornsfrestelsen.


Stora blåbär.


Cia tyckte också bären var bra.
07.11.2010 kl. 11:10

Lördagsseg

Vi mötte upp ett gäng vänner för bio ikväll. Såg napapiirin sankarit (rekommenderas förresten, länge sedan jag skrattat så mycket) och gick sedan till Bruuveri på ett glas vin. Kvart före 23, efter att ha gäspat i en timme, föreslog jag att vi kanske kunde söka oss hemåt. Prick elva satt vi i Kampen och väntade på bussen hem.

Känns lite tvetydigt det där med att vara nöjd med att en lördagkväll tar slut klockan elva. Jag vet inte, undrar om det har nåt med dieten att göra? Åldern är det knappast, jag är ju så sjukt ung.


Banan i pyjamas. Godnatt!
07.11.2010 kl. 00:05

Lördagsfit

Efter en total självförtroendedödare igår (jag fick inte fast dragkedjan på min brudfrämmeklänning från förra sommaren) gaskade jag upp mig på eftermiddagen idag och drog ett pass spinn-core-stretch.

Precis som Smulks kommer jag att vara lördagssmal resten av dagen.

Men visst är det hemskt det där med självförtroendet. Man tycker att man har blivit slim och fin och sen ba KRAKS går allt i spillror och plötsligt är man fulast i världen.

Som tur var det igår, idag är jag igen snyggast.


Snyggast i stan!
06.11.2010 kl. 16:55

Domestic violence

Halvt medvetslös av trötthet frågade jag igår kväll om inte Boyfriend kunde bära mig till sängen. Till min förvåning steg han upp och lyfte mig romantiskt i sina armar.

Nåh. Det ska ju erkännas. Adhd-dieten har inte ännu gjort sitt jobb så jag är fortfarande tung som en halv ponny. Därav kunde Boyfriend inte koncentrera sig på att graciöst svävande bära iväg mig, utan han koncentrerade sig mer på att hålla sig stående när han stapplade iväg med mig i sina armar.

Plötsligt går han - POFF - med mig rakt in i dörrkarmen. Jag skriker och han kastar av mig i sängen.

Det krävs många minuskilon för att romantiken ska fungera i praktiken.


Jag fick inget blåmärke, men ni kan ju titta på min armbåge i alla fall.
06.11.2010 kl. 11:37

Slusklördag

Jag har min lördag planerad.

När jag vaknar - kring tio - stiger jag långsamt upp, kokar kaffe och steker bacon. Sen läser jag tidningen, läser lite kurslitteratur, skriver lite essä.
Såntdär tjafs.

Men det viktigaste är; jag tänker inte klä på mig förrän klockan 17. Inte en chans. Jag ska gå runt och sunka i badrock och pyjamasshorts hela dagen.

Blir så skönt.
05.11.2010 kl. 23:28

Kriminell

Trots ihärdiga försök av både mig och busschauffören vägrade mitt busskort nyss visa grönt ljus. Chauffören sa att det inte fungerar, du har inte betalt. Jag säger att jag såklart har tid på kortet, vill han se kvittot? Det vill han inte men muttrar lite och ber mig stiga på.

Varför känner jag mig kriminell?
05.11.2010 kl. 22:44