Grattis på julafton!


24.12.2010 kl. 00:12

Tågbloggen

"Hyvät matkustajat, olemme tällä hetkellä aikataulusta myöhässä kolme tuntia ja viisikymmentä minuuttia."Men vi fick i alla fall en sju euros matkupong.
23.12.2010 kl. 23:44

Tågbloggen

Fortfarande i Böle.


När får vi grade kaffe?
23.12.2010 kl. 19:49

Tågbloggen

Konduktören ger statusupdate om lokbytet:

"Meillä kestää vielä hetki. Veturin jarruntynkähän on vielä kiinni eli eihän se tuosta mihinkään lähde."

Och värmen har dom också stängt av.
23.12.2010 kl. 18:54

Resebloggen

För en timme sedan:


Glad julresenär.

Nu:

Stopp! Hit men inte längre!

Tåget var bara åtta (8) minuter försenat när vi for. Hurraah! ropade jag. Skulle jag inte ha gjort. Vi sitter nu i Böle och väntar på ett nytt lok. En timme och tio minuter efter att vi borde ha startat. Nedrans bromsar eller växlar eller vad det nu var som var problemet. Har vi tur kommer vi fram i tid till julottan.
23.12.2010 kl. 18:40

Tidshantering vol.4

Halleluja! Jag har hittat fram till jobbet.
23.12.2010 kl. 15:35

Tidshantering vol.3

Istället för att göra alla de där sakerna jag borde så har jag klippt en innovativ pannlugg åt mig. Eller särskilt innovativ är den väl inte, men några grader annorlunda än den förra. Funderar också på om jag skulle klara av att klippa resten av håret själv. Med kökssaxen. Kan väl inte vara så svårt?

Samtidigt sitter jag och hoppas på att DHL skulle ringa på dörren och önska mig god jul. Not gonna happen.
23.12.2010 kl. 13:32

Tidshantering forts.

Om man beställer något från utlandet ska man inte räkna med att man får det en vecka senare. Man ska inte räkna med att man kan ge bort det i julklapp. Eftersom det ju inte kommer att hinna fram i tid. Så man får improvisera istället. Kanske printa en bild och ge bort den. Man får ge bort en papperslapp i julklapp. Om man vill. Om man inte har planerat i tid. Om man är en loser.
23.12.2010 kl. 12:26

Tidshantering och efternamnsbyte

Näe. Alltså jag och tid går inte ihop. Inte nog med att jag inte kan klockan (jag förstår mig inte på digital tid) så kan jag inte heller förstå hur lång en förmiddag är.

Min förmiddag skulle bestå av uppsnyggning, packning och julklappsöverlämning för att sedan kunna spendera eftermiddagen på jobb och kvällen skrivandes tågblogg. Istället har jag i två timmar legat i sängen och läst min nya självhjälpsbok och funderat om Catariina von Schoultz låter bättre än Catariina Salo. Fast om man stavar sitt förnamn lite konstigt sådär så kanske man får ha ett vanligt efternamn? Undrar vad boken tycker.
23.12.2010 kl. 09:57

Vinnare!

Som en uppsägnings-nytt-jobbs-födelsedags-jul-och-nyårspresent åt mig själv köpte jag en självhjälpsbok. Sådana får man köpa när man är tretti, det har jag bestämt. Min nya bok kommer nämligen att göra mig rik, berömd och framgångsrik.

"Byt namn! Och andra sätt att lyckas som journalist" av Anders Rydell och Klas (Ericsson) Ekman.

Tack Svante för tipset, jag har på känn att det blir en rolig tågresa mot Österbotten imorgon.
22.12.2010 kl. 22:24

Snällhet

Jag är en snäll brud. Jag diggar att få andra att känna sig fina och bra. Jag tycker om människor och vill att människor tycker om  mig. Det är viktigt. Inte bara i juletid utan sådär överlag, tycker jag.

Men ibland vill jag skrika lite lätt. Lite småupprört och säga att VAFAN! Hör på mig! Se mig! Lyssna på mig! Jag skiter i vad du tycker, jag tycker mycket bättre! Mina åsikter är rättare än dina! Jag är precis lika smart som du - säkert smartare - fast jag ser ut som en 20-åring! Ibland vill jag skrika. Bara litegrann.

Men jag gör det inte. För jag är en snäll brud.
22.12.2010 kl. 10:25

Finskt kaffe

Är det månne för att vi är så himla vana med finskt kaffe som alla andra länders dito smakar småäckligt? Eller är vårt kaffe bara så mycket bättre än alla andras?


Morgonen var perfekt, om än lite (mycket) för tidig.
22.12.2010 kl. 09:09

Bloggträff i Berlin

Visste ni förresten att det skedde en minibloggträff i Berlin för ett par dagar sen? Jo helt sant, Cillah och jag hade den bästa utomlandsbloggisen ever.


En riktigt bra bloggträff innehåller naturligtvis lite karaoke också. Och vi var inte sådär allvarliga hela kvällen, vi försökte bara hålla ton.
21.12.2010 kl. 22:01

Achtung!

Hörni, minusgrader där kring 7 kan kännas helt okej här hemma, men minussju är inte alls okej väder för sightseeing.

Annars var Berlin perfekt. Berättar mera sen, måste äta en bigmacmåltid först.


"Achtung rutschgefahr" är mitt favrituttryck på tyska. Cia och jag yttrade de orden ett antal miljoner gånger under vår månad i Köln. Skulle MMSa bilden åt Cia men tydligen har jag utlandsspärr på det mesta som är kul på telefoner. Jäklar.
21.12.2010 kl. 21:20

Berlin bitch!

Jag sticker till Berlin. Under tiden jag är borta kan ni surfa in på peppar.fi för att förhoppningsvis hitta ett par julklappstips. Från mig till dig. Från hjärtat. Annars ses vi troligen nästa vecka. PS: Traditionell jallujulglögg nio på morgonen som avslutning på en intensiv men intressant kurs är helt okej. Kissnödighet på bussen till flyget går däremot fetbort. Jag dör.
17.12.2010 kl. 11:39