EU for dummies

Inför tenten i Eu/juridik/lagstiftning/whatnot imorgon tänkte jag ta den lätta vägen.
Den här:Det gick inte så bra. Den första linken berätta lite historia och avslutade med att euron nog kommer att bli en bra valuta när den kommer ut på marknaden.
Har ingen gjort nån latversion av EU sen 2000? Seriously?

Vad vet DU om EU?

Under tiden du berättar ska jag ta en tupplur.
18.11.2010 kl. 16:52

Nakenchock

Om du vill kan du läsa om min debut som nakenmodell här.


Hallånet tecknar så fint.
18.11.2010 kl. 11:41

MIN pojkvän!

Titta titta! Det är MIN pojkvän! Gudars så man kan vara stolt. Nästan så jag vill plita ner en smiley.


Läs artikeln om pojkarna HÄR! Nu! Bums!

PS: Imorgon kan ni höra honom i x3m:s morgonshow också! Ungefär tjugo före nie.
18.11.2010 kl. 11:17

Den mest effektiva tenten i världshistorien

På trettio minuter - blankt - skrev jag nyss en fototent. Fem sidor asiaa på en halvtimme, jag blev nästan överraskad, fast jag ju vet att jag är snabb som en iller när det kommer till kritan.

Följande foto går emot alla fotograferingens regler:


... men det struntar jag i. Tummen upp för (förhoppningsvis) avklarad kurs. AIMENNÄÄÄÄ, jag måste ju lämna in en portfolio också. Hur hade jag glömt det.
18.11.2010 kl. 10:21

Dagens IKEAtips


Snyggare papper för julklapparna får man leta efter!
17.11.2010 kl. 22:41

Ny dator

Min kära trogna lilla söta vita dator har fått för sig att föra ett hiskeligt oljud mest hela tiden. Till slut blev jag rädd att den faktiskt skulle explodera på mig. Sen ville den inte riktigt samarbeta med internet heller och då ville jag bara slå den (det gjorde jag faktiskt till slut idag). Så nu har jag äntligen gjort det jag tänkt göra i ett par veckor redan, jag tog över Boyfriends gamla dator.

Fast den är bättre som dator känns det ändå motigt. Ni vet, man måste vänja sig med något helt nytt. Usch, ingen av oss vill väl idka nytänkade? För att inte tala om att flytta över alla dessa filer! Men det bästa med den är att eftersom den väl är byggd av någon sorts metall blir den passligt varm och skön under handlederna när man sitter och skriver. Skönt. Här behövs inga handledsvärmare i vinter!


Hej då vita fina, hej silvervarma.


PS: MEN DUH! Hur får jag över mitt iTunesbibliotek till nya datorn? VAH VAH?!
17.11.2010 kl. 21:22

Bloggpriset

Jag tänkte att jag inte skulle ta upp det här men here goes:

Usch, kan vi sluta jåma om bloggpriset, juryn och de nominerade nu en stund och istället fokusera på hur jävla roligt vi ska ha på festen?

Jag nominerade de jag ville skulle vinna och är glad fast bara en av de jag föreslog fick komma med. Själv är jag inte heller nominerad, och det gör ingenting. Självklart hade jag hoppats på att finnas med bland alla fina bloggare, men av 3000 bloggar, what are the chances att mest mänskor röstat på mig, liksom?

Och hej, svenskfinland är ganska litet. Jag är t.ex. ihop med min ex-killes kompis. Det kan jag väl inte göra nåt åt att min soulmate råkar vara vän med ett ex? Chansen är ju ganska liten att de inte skulle känna varann, vi är ju alla faktiskt finlandssvenskar (okej, om vi punktknullar så är jag ju de facto inte finlandssvensk, men jag tror jag platsar ganska bra i ankdammen för det),

Låt oss ta varandra i hand och ha roligt istället! Sjunga, dansa och kasta konfetti på vinnarna!

Loppukevennys:

Röda kinder och tummen upp!
17.11.2010 kl. 20:42

Supernovember 2

Igår började jag i mitt fragila tillstånd lipa när jag såg ett gäng tunna knäckebröd i skåpet. De kommer inte att röra mina läppar på två veckor ännu.

Kan det inte bli decmber snart. (Men helst av allt vill jag rymmas in i min gamla klänning.)
17.11.2010 kl. 14:15

Supernovemberupdate

Jag skulle kunna döda för att få hugga tänderna i en hederlig rågbrödssmörgås.
17.11.2010 kl. 11:58

Funnet i garderoben v.2

Eftersom pengar har en tendens att försvinna ganska samtidigt som de kommer, kommer jag att köra en Skinka och leta genom min garderob inför bloggalan. Förresten, var det inte just det som var ett tema här i bloggsfären just nu, att man inte skulle köpa nytt?

I så fall kanske jag borde påstå att jag har på mig min gamla klänning från 2006 av rent ekologiska skäl. Det låter så mycket bättre.
17.11.2010 kl. 11:54

Kompis

När livet känns halvvärdelöst finner jag det alltid tröstande att tänka på mina vänner. Eller ja, egentligen läste jag Onekligens blogg och började tänka på mina vänner. Men att börja tänka på sina vänner när man har en värdelös dag är det bästa som finns.

Visst körde vi också mycket med idag-är-vi-inte-vänner-men-kanske-imorgon-stuket när vi var kids. Men det hör väl kanske lite till barndomen. Det är nog en sån himla tur att man får ha flera bästisar nu när man är vuxen. Man kan ha pojkvänner som bästisar, man kan ha kusiner som bästisar, man kan ha barndomsvänner som bäsitar, man kan ha studiekamrater som bästisar och så kan man förstås ha bloggbästisar.

Bästisar FTW!
17.11.2010 kl. 11:44

Värdelös

Den här dagen har varit lika värdelös som ... som ... något som är riktigt värdelöst. Typ mögliga knakisar. Dem kan man ju inte ha till något alls.

Imorgon ska däremot vara en riktigt värdefull dag, tror jag. Jag måste börja ta till sånadär slagord som Smilla kör med. Jag är stark, jag kan, jag vill! Och jag tycker banne mig om det också.

Vi ska se om det funkar.
16.11.2010 kl. 22:57

Alkohol och bebisar

Cia skriver om hur man genast får gravidfrågan om man som 30-ish kvinna i ett stadigt förhållande går på en fest nykter. Det är inte så länge sen Jennifer skrev om lite liknande också. Och baserat på kunskap jag fått via vänners graviditeter ska jag nu uttala mig också.

Är det inte sjukt skrämmande att vi lever i en kultur där kvinnor som av en orsak eller annan inte vill berätta att de är gravida, måste låtsas dricka alkohol när de är på fester?

Jag säger inte att jag är den bästa männskan i världen och därför uttalar mig. Jag menar, jag misstänker också lätt att folk är gravida om de dricker saft på fester. Jag undrar bara att hur kan det ha blivit så? Att smarta, rationella människor genast härleder från nykterhet till graviditet? Och är vi faktiskt aldrig nyktra i det här landet? 


Som loppukevennys ska ni få en bloggkaveribild på mig och Cia.


Eftersom vi inte fått ta kompisfoto i skolan tog vi en egen bloggkaveribild.
Bilden finns hos Cia.
15.11.2010 kl. 22:24

Att köpa sig fri från panikanfallet

Jag åkte ju iväg mot Helsingfors här tidigare idag. Redan före jag kommit ut från källaregaraget hade jag en mycket hög puls. Det är nämligen inte lätt att backa ut från den lilla plätt som kallas vår parkeringsplats. Saken görs inte lättare av att jag kör Boyfriends bil. Han gillar sin bil väldigt mycket, sini. Med rasande hjärta lyckades jag i konststycket att backa ut mellan en bil och en stolpe och tog mig ut på vägen. Och vet ni, sen gick allt som smort. Jag älskar nämligen parkeringshallar från och med nu. Speciellt parkeringshallen som tycks sträcka sig över - nej alltså under - hela Helsingfors! Du kör ner i Gräsviken och promenerar upp i Stocka, typ. Fan-frikkin-tastic.


Hellre betalar jag fem ege i timmen än panikgråter mitt i en fickparkering på Helsingfors gator.
15.11.2010 kl. 21:45

Kjell punkt fi och hans flytt

Jag hade lovat hjälpa Kjell med flytten idag. Han flyttade in i en mysig lägenhet på fjärde våningen i ett gammalt stenhus, nästan lite pittoreskt sådär. En takterass finns precis ovanför hans lägenhet (jag tänker sommar, fest och bbq) och golvet var nylagt.

Det han glömde att berätta var att huset inte har hiss. Musklerna, musklerna!
15.11.2010 kl. 21:28