Julmat

26.12.2010 kl. 13:04
I torsdags sa jag till Boyfriend att den här julen ska jag äta. Mycket. Jag kände mig lite snuvad på konfekten förra året, jag hade helt enkelt inte möjlighet att äta tillräckligt då. Och jag hade väl nånslags no meat-december på gång, jag kommer inte riktigt ihåg.

Men oh my så jag ätit döda djur och morötter de senaste tre dagarna! För en halvtimme sen tillredde jag en brunch bestående av mycket potatis, morotslåda och rödbetssallad och nu känner jag att jag är nöjd. Visa mig en bit skinka och jag springer åt motsatt håll.

Absoluta favoriter denna jul har varit morotslådan (förstås, den är favorit varje jul), den gravade siken (alltså på riktigt, hur kan något vara så fantastiskt?), malaxlimpa med gravad lax (jag säger bara: himmel!) och julmusten (jo den räknas till julmaten). Som bubblare till ytan stiger den rökta älgen och kalkonen jag fick smaka på igårkväll.

Alltså älg, det är sannerligen ett läckert, läckert djur.
Kommentarer (1)
December är verkligen inte rätt månad för dieter och dylikt. Januari däremot... då känns det nästan som ett måste. Med andra ord borde jag hinna äta upp all konfekt innan nyår. Malaxlimpa är så gott som obligatoriskt tillsammans med gravad lax eller rom. Och ja, älgen den är ett läckert djur (tack pappa som spenderat många lediga dagar i skogen denna höst).
Efter behag29.12.10 kl. 12:47