Hjälp, torra läppar!

20.11.2010 kl. 22:46
Upp med handen den som har torra läppar på vintern!
Upp med handen den som har torra läppar varje dag hela vintern, hösten och våren och varannan dag under sommaren!
Handen upp den som testat alla smörjor som fås tag på!

Jag har haft problem med mina läppar så länge jag kan minnas, men det verkar bli snäppet värre varje vinter. Jag har testat mirame, labello, blistex, dr hauschka, rose balm, nipple cream, lacobase repair, hydracolor, you name it - I've tried it. Ingenting. Jag har testat honung, hydrocortison, peeling, borstning med tandborste, Ardens 8-hourcream och ansiktsmask. Jag var till en läkare en gång - hon rådde mig att smörja mina läppar. Helst med vaselin. Vaselin! Are you frikkin kidding me? Som om jag inte skulle ha testat vaselin!

Så nu, langa fram era bästa tips mot torra och spruckna läppar. Har du en superkräm som du tror att jag inte testat ännu eller känner du en bra dermatolog? Jag börjar känna mig desperat. Det gör ju så fruktansvärt ont också!


Så här kan vi inte ha det.
Kommentarer (20)
Bepanthen might be the answer!
Tekla20.11.10 kl. 23:03
Om det vore så väl, men det är tyvärr testat också. :(
20.11.10 23:05
Drick mycket vatten. Smörj läpparna med Rosebud till natten. Vira halsduken för munnen när du går ut. (Kan hända att det är skäl att undvika svart halsduk isf..(
Ela (pamppo.blogspot.com)20.11.10 kl. 23:26
Jag göööör redan allt det där. Fast inte rosebud utan lacobase till natten, och varje morgon. Snyftis.
20.11.10 23:32
Jag vet inte någo, men kollade lite runt på internets webben. Någon sa om Elidel som man kanske ska ha recept på. Sedan läste jag om att man ska ha b-vitaminer. http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/terveys.asp?id=1868426 Och du som också älskar Dermosil, så de skrev i sin senaste katalog att de har sån där läppomada som inte innehåller mineralolja, för det orsakar den värsta sorten av beroende av läppomada. Mina läppar blir så där överdrivet kireät och känns tunna och lite sjuka är dom också. Ajaj. I feel you! Eller smörja läpparna med bacon.
tubbs21.11.10 kl. 00:13
Jag har testat nån av dermosils läppomadan, men de har varit värdelösa. Måst kolla in den nya ännu. Och ja, kanske jag bara borde gå till läkaren en gång till och se om dom kan ge nå bad ass-salva.
21.11.10 10:18
Eller! Låt mig tänka sheavoi, eller sedan sådant där kokosjuttu. Låt mig forska!
tubbs21.11.10 kl. 00:14
Jo, luomukookosöljy lär har gett fina resultat lite här och där. Googla den. Man kan använda den till lite allt. Matlagning, hudproblem och world peace.
tubbs ger tips!21.11.10 kl. 00:22
Alltså det här låter som nåt värt att testa! Ska åka till cittarn och köpa idag. Tack tubbs!
21.11.10 10:16
oj, du ödessyster, samma problem här! testat det mesta o alltid samma problem. dricker enormat mycket vatten dessutom, så det kan inte vara problemet. nu senast blev jag lurad att testa cliniques superbalm lip treatment, skitdyrt för en liten liten tub, men vitsi, jag tror att den hjälper lite bättre! men har ju använt den en ganska kort tid ännu. har du erfarenhet av den?
catten.ratata.fi21.11.10 kl. 00:45
Nä! Cliniques smörja har jag inte testat! Berätta sen hur det funkar när du använt det en lite längre tid!
21.11.10 10:18
Åh vad glad jag är att du skrev det här inlägget, jag funderade på att göra samma sa. Lider nämligen av exakt samma problem och NADA funkar.
Peppe21.11.10 kl. 06:43
Jag ska recensera kokosoljan bara jag testat den, kanske vi har funnit vår räddare! (men hur kul är det att gå runt med olja på läpparna? och jag som inte ens tycker om kokossmak.)
21.11.10 10:19
ha du testat blåa blistexen?
lol21.11.10 kl. 10:20
Jep..
21.11.10 11:14
jag använder rosenseriens läppcerat (eller vad det nu heter) som jag tycker är helt bra. dessutom räcker det jäääättelänge :) tror att det bara går att köpa på hälsokostaffärer.. lycka till i sökandet efter det perfekta läppkladdet !
anna21.11.10 kl. 10:43
Det har jag faktiskt inte testat, alltid värt ett försök!
21.11.10 11:14
Bivax, alltså ekoläppfett, funkar för mig. Fast kanske du har testat det ren?
odlangecko.ratata.fi21.11.10 kl. 10:58
Har testat det jo. No luck there.
21.11.10 11:15
Har du testat Elizabeth Ardens Eight Hour Cream? Funkar bra på mig! Krämen kan man dessutom använda till massor annat också, läker tex brännsår mycket snabbt.
mariaseveryday.blogspot.com21.11.10 kl. 14:09
Jo, tyvärr. Har testat och funkar itne på mig. Konstigt det där, jag trodde på riktigt att det var en mirakelkräm som helt säkert skulle fungera.
21.11.10 16:34
Den bästa smörjan jag testat var Biotherms Nutrisource läppomada. 20 euro betalade jag för en burk med denna mirakelkräm, men de var såå värt det!Tyvärr så är det väl så att denna smörja inte längre tillverkas (!), så den hjälper ju inte dej längre. En annan läppfett som innehåller lite liknande ingredienser är Nuxes läppomada som också säljs på en burk som Nutrisource istället för vanligt stift. Den här är också lite dyrare än typ labello o blistex, men kanske värt att pröva? För tillfället använder jag en liten tub med Bevita R tjock kräm som läppomada, och den har funkat riktigt bra på mej. Jag har läst att man borde undvika ingredienser som pepparmynta eller eukalyptys i läppomada, eftersom de är utttorkande, så det lönar sig att läsa innehållsförteckningen Undvik att slicka på läpparna och hoppas du har nån nytta av mina tips!:)
Laura21.11.10 kl. 20:52
Ähh. Försvarets hudsalva ska du testa! Helt klart bäst. Fungerar dessutom lite överallt på kroppen(Men man kanske inte ska använda burk till typ hälarna som till munnen)..
Tirith22.11.10 kl. 15:19
Dessutom är det förmånligt och räcker länge. Enda kruxet är att man måste fara till Svealandet för att köpa det.
Tirith igen22.11.10 kl. 15:20
Tirith: Är försvarets hudsalva månne det samma som i Finska militären? Enligt min uppfattning då jag använde det så höll ju läpparna att falla av mig pga att det innehöll så mycket vatten. Använde det mest i militären för att snabbt blanka skorna före veckoslutsledigheten.
tubbs22.11.10 kl. 18:49
Har du testat Bepanthen (hur sjutton skrivs det?)? Bepanthen funkar på och mot allt.
Karro22.11.10 kl. 20:58
Tubbs: Jag vet faktiskt inte om det är samma sak. Jag tycker iallafall att det fungerar jättebra, hade nämligen samma problem som Catariina tidigare, men så blev jag tipsad om försvarets hudsalva och det har jag använt nu i snart två år. Ser inte heller på ingredienserna att det ska innehålla vatten. Det är apotekets egen vara som dom har framställt. Passar till torra läppar, armbågar o hälar etc.
Tirith23.11.10 kl. 11:15
Jag har exakt samma problem, tänkte skriva om det! Igår köpte jag en ny smet så vi ska se om dne fungerar. Försvarets hudsalva lär ska vara bäst men jag vet inte om den går att köpa i Finland..
soxxy.ratata.fi23.11.10 kl. 13:57
Det enda som funkar för mig: Marja Entrichs solstift. låt dig inte luras av namnet, det här är det bästa jag testat! http://www.marjaentrich.fi/sumuCMS/sivu/tuotetiedot/tuote_id/306
Funkar för mig26.11.10 kl. 18:29
Har din läppar blivit bra?
Anonym24.06.13 kl. 11:07